SUID-AFRIKA VERHOOG WYN UITVOERINGS WAARDE-SYFERS

VIER GOEIE WYN, KOS EN KULTURE
March 15, 2017
SUID-AFRIKAANSE BOERE VOEL DIE DRUK
March 15, 2017

Suid-afrika se wyn uitvoerings groei het vooruit gespring vanaf laasjaar se produseerders.

Totale uitvoerings verkope het verhoog in 2016 na ZAR9bn(US$86m), volgens wyn van Suid-Afrika se uitvoering markverslag wat vandag vrygetsel is. In dieselfde periode het dit opgeskiet van 2% tot 428m liter.

Die verkope voorsprong was gedeeltelik gesak het van 14% in mark waarde van Suid-Afrika se boonste bestemming in Verenigde Nasie, wat ook ‘n 15% verhoging in verkope. As gevolg, het die rand per liter prys vir uitvoering in die Verenigde Nasies opgegaan met 9%. Die algehele uitvoering in grootmaak uitvoer verhoging in grootmaak met 7% gestyg, maar volume onder ZAR20 gedaal met 20%. Suid-Afrika se grootse uitvoer pros-punt onder ZAR 60 gedaal met 29 %.

Intussen,  het Suid-Afrika se top ses uitvoer lande met waarde van wynverkope gestyg. Insluitend ‘n 29 % sprong vir 4de plek in Kanade.
Die Verenigde Koninkryk het verkope gestyg met net 1% na ZAR1.7bn. Duitsland No.2 by waade van 12% na ZAR 1.26. Nederlands No.3 na 22% na ZAR 701m. Verenigde State No.5 met 7% na ZAR 568m.

Wit wyn het voortgegaan om die groei in waarde met Chenin Blanc aan die bo-punt gevolg met Sauvignon Blanc en Chardonnay. Shiraz was die top rooiwyn in volume uitvoering, terwyl Pinotage, die hoogste groei gewys het met 20%.

Suid-Afrika wyne het net vure dood geslaan die jaar. Wyne van Suid-Afrika het bevestig dat wynkelders in die Wes-kaap, deur wie in die streek net n vyfde in Paarl, prakties tot op die grond gebrand het.